Contact

Werkwijze

Running Natuurlijk! helpt je in beweging te komen en je energie te hervinden

Werkwijze

Als je de stap zet om een loopcoach in de arm te nemen die je helpt weer plezier te gaan ervaren en je beter te gaan voelen, wil je wel zien wat het je oplevert. Op deze pagina lees je wat de resultaten zijn van mijn dienstverlening, welke visie daaraan ten grondslag ligt, wat mijn aanpak is en wat Running Natuurlijk! anders maakt dan andere loopcoaches.

Running Natuurlijk! kan je helpen het volgende te bereiken:

  • Je voelt je fit. De energie stroomt weer door je lichaam. Je merkt dat je conditie is toegenomen, die paar traptreden schrikken je niet meer af en je loopt ook niet meteen te hijgen als je je even inspant. Daarnaast verdwijnen die vervelende blessures nu eindelijk eens naar de achtergrond.
  • Je bent in staat te genieten van de dingen om je heen. Die aardige opmerking van de buurvrouw, de mooie kleuren van de bloemen in je tuin, de geur van die zelfgebakken taart, ineens merk je het op. Hoewel je best weet dat het er altijd is geweest, lukt het je nu om er ook echt van te genieten.
  • Je hoofd is tot rust gekomen. Geen vol of zwaar hoofd meer, waarin de verschillende gedachten zich naar de voorgrond willen vechten. Maar je bent nu in staat om normaal over de dingen na te denken, zonder dat je je meteen verliest in piekeren en malen.
  • Je slaapt weer beter, waardoor je een stuk uitgeruster opstaat. Eindelijk slaap je weer lekker door tot de volgende ochtend. Niet meer ’s nachts uit bed, omdat je de slaap niet kunt vatten, maar gewoon opstaan op een tijdstip dat daarvoor bedoeld is. Je merkt dat je weer uitgerust aan de dag kan beginnen.

Bij Running Natuurlijk! staat niet de prestatie voorop, maar het goede gevoel en plezier dat hardlopen je kan bezorgen.

Mijn visie

Lange tijd werden lichaam en geest als twee los van elkaar functionerende eenheden gezien. Gelukkig weten we tegenwoordig beter. Het lijf en het brein hebben elkaar nodig om optimaal te kunnen functioneren. En ze beïnvloeden elkaar ook voortdurend. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je pijnklachten krijgt als gevolg van spanningen.

Dit betekent voor mij dat het toewerken naar lekker in je vel zitten alleen succesvol kan zijn wanneer je daarbij ook fysiek actief bent. Mentaal én fysiek in beweging komen, dat is het uitgangspunt. Niet in een gymzaal, maar buiten in de mooie natuur. Beweging laat je gedachten weer stromen en het lekker buiten zijn in de natuur stimuleert daarbij.

Om het beste uit het samenspel van lichaam en geest te halen is het ook van belang dat dit systeem goed wordt gevoed. Letterlijk. Goede voeding ligt aan de basis van optimaal functioneren en presteren. Van spaanplaat bouw je geen stevig huis en van fastfood en gemaksvoedsel krijg je geen sterk en gezond lichaam. En ook je brein heeft de juiste voedingsstoffen nodig om zijn werk goed te kunnen doen.

Waar lichaam, geest en voeding samenkomen in een optimaal functionerend systeem ontstaat vitaliteit: de fysieke, mentale en emotionele kracht en energie die leiden tot een fijn leven.

Mijn aanpak

We werken individueel of in kleine groepen. Persoonlijke aandacht is in mijn manier van werken van wezenlijk belang. Daarom werk ik het liefst door je individueel te begeleiden of in kleine groepen. Zo is er altijd ruimte en aandacht voor jouw vragen, ideeën en wensen.

Ik breng je mentaal in beweging. Loopcoaching gaat niet over presteren, maar over ervaren van jezelf en je omgeving door middel van rustig hardlopen. Met loopcoaching laat ik je ervaren dat de fysieke inspanning je gedachten tot rust brengen, waardoor je je een vrijer en opgewekter mens gaat voelen. Door letterlijk in beweging te komen zet je ook je geest in beweging.

Ik daag je uit je grenzen te gaan opzoeken en verleggen. Om het beste uit jezelf en de cursus te halen zal ik je uitdagen soms iets verder te gaan dan je wellicht geneigd bent te doen. Juist die kleine stapjes buiten je veilige zone zorgen voor groei en ontwikkeling. Maar ik zorg er wel voor dat het voor jou veilig zal zijn die stapjes te zetten.

Wat maakt Running Natuurlijk! uniek?

Loopcoaching is veel meer dan een hardlooptraining. Als je wilt leren hardlopen kun je je ook aansluiten bij een atletiekvereniging. Maar dan gaat het vooral om de prestatiegerichte activiteit. Bij loopcoaching staat niet de prestatie voorop, maar het goede gevoel en plezier dat hardlopen je kan bezorgen. Je hoeft namelijk geen hardloper te zijn om te starten met loopcoaching. Ook al heb je een achterstand in fysieke conditie, juist dan loont het de moeite en investering om te kiezen voor loopcoaching. Je zult al snel merken dat je conditie vooruit gaat en dat je je beter gaat voelen. Stapje voor stapje voltrekt jouw proces zich en ervaar je de voldoening als je ziet waar je naartoe beweegt.

Betty is niet alleen gespecialiseerd in loopcoaching, maar heeft een stevige basis als coach en mindfulness/compassietrainer. Dat maakt dat zij zowel met de fysieke als mentale aspecten die kunnen meespelen in het individuele proces dat je doormaakt goed uit de voeten kan en je daarin op maat kan begeleiden.

Hardlopen in de Kennemerduinen, één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Het afwisselende duingebied bij Bloemendaal, ingang Bleek en Berg, biedt legio mogelijkheden voor mooie trainingen. Gevarieerde naald- en loofbossen, stuifzanden, duinmeren en open vlaktes wisselen elkaar af, zoals het leven zelf. Dit gebied biedt de mogelijkheid diverse kleinere en grotere routes te lopen over verharde en semi-verharde paden.

Is je interesse al gewekt?

Je hebt nu een idee gekregen wat het je oplevert als je met mij in zee gaat, hoe mijn aanpak is en hoe mijn visie eruit ziet.

"