Contact

Betty

Wie is Betty?

Betty

Running Natuurlijk! is opgericht door Betty van Zoelen om mensen te begeleiden in het (her)vinden van plezier, ontspanning en vitaliteit. Op deze pagina vind je de antwoorden op vragen die regelmatig gesteld worden.

Wie is Betty?

Na mijn studie heb ik ruim 17 jaar gewerkt als adviseur op het terrein van personeel en organisatie. Daarvoor volgde ik de opleiding Personeel & Arbeid aan de Hogeschool Haarlem en later de opleiding voor organisatieadviseurs bij het SIOO. Grote en kleinere organisatieveranderingen heb ik begeleid voor zowel management als medewerkers in de organisatie.

Maar rond mijn 40e veranderde mijn interesse en gerichtheid. Na een aantal mooie fietsreizen in Oost-Azië realiseerde ik me dat het vooral draait om aandacht en verbinding in plaats van om plannen en prestaties. Door dat zelf zo intens te ervaren ontstond de behoefte om ook anderen daar deelgenoot van te maken. Dus schoolde ik me tot coach via de opleiding tot Personal Health Coach bij IVS Opleidingen en de Leergang Professioneel en Persoonlijk Vakmanschap aan de Coaching Academy International. En vervolgens tot mindfulness/compassietrainer aan het Centrum voor Mindfulness.

Passie voor sporten

Tegelijkertijd is sporten en bewegen altijd een passie van mij geweest: zwemmen, voetbal, (cardio)fitness, skaten, spinning, fietsen en hardlopen hield en houdt mij bezig. Actief bewegen, ondersteund door de juiste en gezonde voeding, is wat mijn belangstelling heeft. Gezond zijn en blijven, de balans vinden en houden tussen wat je van jezelf vraagt en wat je aankan, dáár gaat het uiteindelijk om.

Gezond zijn en blijven, de balans vinden en houden tussen wat je van jezelf vraagt en wat je aankan, dáár gaat het uiteindelijk om.

Van mijn hobby mijn werk gemaakt

Vanaf 2010 heb ik mijn werk en passie weten te combineren als (loop)coach op basis van mindfulness. In aanvulling op de andere opleidingen die ik heb gevolgd deed ik de cursus Running Instructor bij Aart Stigter en de opleiding Runningtherapie bij Simon van Woerkom en Bram Bakker. Door Marion Meesters werd ik opgeleid tot ChiRunning-instructeur.

Eén en ander betekent dat ik ben aangesloten bij de volgende beroepsverenigingen:
  • ChiRunning/ChiWalking België/Nederland
  • Nederlandse Orde van Beroepscoaches (Nobco) (geregistreerd op senior practitioner-niveau)

Naast loopcoach ben ik vooral actief als analytisch coach. Is dat meer wat je zoekt en wil je er meer over weten? Kijk dan op de website van Coaching Natuurlijk!

Nu je wat meer over mij te weten bent gekomen is de stap om contact met me op te nemen wellicht wat kleiner geworden. Bel of mail gerust als je nog vragen hebt of bekijk nog eens mijn aanbod.

"