Contact

ChiWalking

Wandel soepel en moeiteloos

ChiWalking

Waarom ChiWalking?

Wandel je liever dan dat je hardloopt? Dan is ChiWalking, het zusje van ChiRunning, wellicht iets voor jou. ChiWalking is een manier om veilig en efficiënt te leren wandelen. Want als je efficiënter wandelt, elimineer je twee belangrijke bronnen van blessures: overbelasting en schokbelasting. Het grootste verschil tussen ChiWalking en conventioneel wandelen is dat ChiWalking vanuit de kern gebeurt, waarbij de grotere en sterkere kernspieren de meeste werklast dragen en de benen veel minder hard hoeven te werken.

Body Sensing

De ChiWalking-techniek vraagt dat je luistert naar je lichaam, wat Body Sensing wordt genoemd, en dat je voelt wat er in je lichaam gebeurt. De eerste stap van Body Sensing is te leren luisteren naar je lichaam, niet met het idee om iets te veranderen…. maar gewoon om te voelen wat het is om te bewegen of om stil te staan. Doe net of je een detective bent die informatie verzamelt. Als je wandelt, vraag jezelf dan wat je voelt, wat er in je lichaam gebeurt. Het is niet nodig om er een oordeel aan te verbinden en het is niet nodig om iets te veranderen dat niet goed voelt. Luister en observeer….luister en observeer.

Individuele cursus

Vanuit dezelfde principes als ChiRunning leer ik je één op één te wandelen met een minimale impact op lichaam en gewrichten. In twee lessen van een uur breng ik je de basistechniek bij en zetten we de eerste stappen naar een efficiënte wandelbeweging. Informeer naar de voorwaarden en cursuskosten.

ChiWalking wandelgroep

Wanneer je de cursus ChiWalking hebt gevolgd kun je het geleerde in praktijk brengen in de ChiWalking wandelgroep. Iedere maand maken we een mooie wandeling door de Kennemerduinen en oefenen we gezamenlijk een aantal aspecten van de ChiWalking-techniek.

Even praktisch

  • iedere 2e vrijdag van de maand van 15.30 tot 17.00 uur, met uitzondering van juli en augustus
  • begin- en eindpunt: ingang Bleek en Berg van de Kennemerduinen bij Bloemendaal
  • tijdens de wandeling techniek, oefeningen en feedback
  • voorwaarde is dat je de (individuele) cursus ChiWalking hebt gevolgd (bij mij of bij een andere gecertificeerde instructeur)
  • een jaarabonnement kost € 75,-

Wil jij soepel en efficiënt aan de wandel? Vul dan het contactformulier in.

"