Contact

ChiRunning

Loop energiezuinig en voorkom blessures

ChiRunning

Wat is ChiRunning?

Bij een natuurlijke manier van hardlopen hoort een techniek die ook natuurlijk oogt en aanvoelt. Moeiteloos, alsof het geen enkele energie kost. Zoals je een kind vaak ziet rennen. Die techniek vind ik in ChiRunning, waarbij de principes van de bewegingsleer van Tai Chi zijn gecombineerd met hardlopen.

Bij ChiRunning gaat het niet om de prestatie of het doel, maar om het proces van het je eigen maken van deze looptechniek. Dat zorgt ervoor dat je op een andere manier omgaat met hardlopen. Met meer aandacht, bewuster, inderdaad mindful.

De essentie van de ChiRunning-techniek is samen te vatten in vier aspecten:
 • Een lichaamshouding die zich kenmerkt door een krachtige kern en tegelijkertijd ontspannen ledematen.
 • Door de ontspannen benen wordt er geen druk gezet bij het afzetten. De voeten worden simpelweg opgetild, zonder dat daar kracht aan te pas komt.
 • Het lichaam is licht voorover geheld, waarbij je lichaamszwaartepunt zich voor je contactpunt met de aarde bevindt. Daardoor werkt de zwaartekracht een handje mee en ontstaat er een gecontroleerde valbeweging.
 • De armen bewegen zich ontspannen naar achteren als een korte pendel, waardoor de loopbeweging effectief wordt ondersteund.

Cursus ChiRunning

Wil je in groepsverband een looptechniek aanleren waardoor het lopen voor jou een stuk makkelijker wordt? Dan is de 3-weekse cursus ChiRunning bedoeld voor jou. Het is een basiscursus, niveau 1, dus geschikt voor iedere hardloper.

Wat kun je verwachten van een cursus ChiRunning?
 • Drie lessen van twee uur
  We treffen elkaar als groep twee keer in de Kennemerduinen bij Bloemendaal, waar ik je de fijne kneepjes leer van de ChiRunning-techniek, zodat je je blessures de baas wordt en efficiënter met je energie leert omgaan tijdens het hardlopen.
 • Een persoonlijke video-analyse
  In de laatste training wordt een video gemaakt van jouw looptechniek waarop je precies kunt zien hoever je bent gevorderd en wat nog aandachtspunten voor je zijn. De video en persoonlijke analyse ontvang je ook per mail.
 • Mijn deskundigheid en adviezen op het gebied van mindful hardlopen
  Door mijn jarenlange ervaring als (marathon)loper en loopcoach/mindfulnesstrainer kan ik je leren wat ervoor nodig is om ontspannen en bewust te lopen. Dat heeft vooral met aandacht en beleving te maken.
 • De volgende resultaten
  Hardlopen met meer gemak, doordat het je minder kracht en energie kost. Lopen op een manier die minder belastend is voor je lichaam door een juiste looptechniek, wat blessures voorkomt. Nieuw elan voor je hardlopen nu het geen doel op zich meer is, maar het hardlopen een ervaring voor je wordt.

Alles op een rijtje

De cursus ChiRunning biedt je:
 • 3 trainingen van twee uur in de Kennemerduinen bij Bloemendaal;
 • een video-analyse van je looptechniek;
 • alle informatie en instructies die je nodig hebt om de juiste loophouding en –techniek aan te leren om energiezuinig te lopen en blessures te voorkomen.
Later dit jaar starten de cursussen op:
 • woensdag 5 juni (andere trainingen op 12 en 19 juni) om 18.30 uur
 • woensdag 4 september (andere trainingen op 11 en 18 september) om 9.30 uur
 • donderdag 3 oktober (andere trainingen op 10 en 17 oktober) om 9.30 uur
 • dinsdag 12 november (andere trainingen op 19 en 26 november) om 9.30 uur

De cursuskosten bedragen € 110,-

Individuele cursus

Uiteraard kun je er ook voor kiezen de cursus ChiRunning individueel te volgen. We kunnen de trainingen dan zo plannen dat ze het beste in jouw agenda passen en je bent verzekerd van mijn onverdeelde aandacht. Heb je interesse, informeer dan naar de voorwaarden en cursuskosten.


 
Wil jij het jezelf gemakkelijker maken als hardloper en moeiteloos in beweging blijven? Vul dan het contactformulier in.

"