ChiRunning en runningtherapie

Ben jij degene die graag ontspannen, maar wel op een drafje, de weg naar meer plezier en vitaliteit wil inslaan?


Running Natuurlijk! werkt met mensen in alle soorten en maten, die last hebben van diverse zaken. Vaak is stress de grote boosdoener. En hoewel het zo onschuldig klinkt, kan langdurige blootstelling aan overmatige stress grote gevolgen hebben en tot fikse klachten leiden.
 

Herken jij jezelf in één van onderstaande situaties?

Fotolia_55515065_XS_hoofd vol gedachten.jpgJe gedachten gaan vaak alle richtingen uit, je hoofd lijkt dan wel te exploderen. Vanalles schiet er door je hoofd: wat je nog te doen hebt, wat er allemaal wel niet mis kan gaan, wat er gisteren ineens gebeurde en wat je daar misschien anders had moeten doen. De theorieën en aannames buitelen over elkaar heen en jij ziet door alle gedachten de rode lijn niet meer. Soms lijkt het ook wel of je hoofd verhit aanvoelt van al het denken.

Het lukt je vaak niet om te genieten van wat er om je heen gebeurt. Je weet best dat er nog een hoop moois in de wereld en in je directe omgeving aan de gang is, maar je slaagt er niet in om dat ook zo te voelen, laat staan om er van te genieten. Je voelt je eerder futloos en lusteloos.

Je voelt je lichamelijk gewoon niet fit. Misschien weet je niet precies wat er aan de hand is of heeft de arts je wel kunnen vertellen wat er aan scheelt, maar hoe dan ook merk je dat je fysiek tekort komt. Je uithoudingsvermogen laat te wensen over en dat energieke gevoel dat je nog kent van vroeger ligt alweer heel ver achter je.    

Door alle gedoe kun je meestal ook de slaap niet vatten. Je hebt moeite om ’s avonds in slaap te vallen of wordt juist middenin de nacht wakker om vervolgens tot de ochtend naar de wekker te liggen staren. En door dit slaapgebrek ga je je steeds vermoeider voelen.

 

Er is namelijk vrijwel geen aandoening te bedenken waarbij bewegen in het algemeen en hardlopen in het bijzonder geen nuttige bijdrage kan leveren aan het herstel.

 

Wie zijn erbij gebaat om met Running Natuurlijk! in zee te gaan?

Je bent gemotiveerd om het nu eindelijk eens goed aan te gaan pakken. Hoewel je misschien nog nooit aan hardlopen had gedacht, wil je wel je beste beentje voor zetten om je beter te gaan voelen. Het maakt niet uit of je sportief bent of niet, eerder hebt hardgelopen of niet, loopcoaching is voor iedereen toegankelijk. Ook jij kan op een verantwoorde manier in beweging komen, zodat eventuele klachten minder worden of zelfs verdwijnen.

Je maakt tijd en ruimte om deze cursus in te gaan. Of je nou kiest voor runningtherapie, een cursus ChiRunning of een programma voor stressreductie, je zult erin moeten investeren om voor jou het optimale eruit te halen. Bij mij volg je één les per week en daarnaast wordt er van je verwacht dat je in ieder geval nog één keer voor jezelf loopt. Dat vraagt tijd en, niet in de minste plaats, commitment aan wat je wilt bereiken. Alleen als je jezelf die tijd gunt en er volledig voor wilt gaan, zal het resultaat aan je verwachtingen voldoen.

Fotolia_73232731_XS_lopen door plas.jpgJe wilt actief werken aan meer energie en bent niet bang van een spatje regen. Vanuit de overtuiging dat fysieke inspanning in een natuurlijke omgeving bijdraagt aan je goed voelen, vinden de trainingen plaats in de uitgestrekte Kennemerduinen bij Bloemendaal. En aangezien de zon niet altijd schijnt in Nederland kan het weleens gebeuren dat er een spatje regen valt of dat het iets harder waait dan normaal. Maar daar laat jij je niet door afschrikken. In het leven zelf heb je immers ook weleens te maken met tegenwind.
 

Wil jij plezier ervaren en je lekker voelen, terwijl je fysiek en mentaal sterker wordt? Laat mij je dan op weg helpen.

 

Lees over mijn werkwijze