ChiRunning en runningtherapie

Voel je beter, energieker en meer
ontspannen terwijl je hardloopt

 

Wat is Mindful Run?

Mindful Run hanteert een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen.

P1010067-600.jpgMindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. De cursus Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Fotolia_105623768_XS_ademhaling.jpgAdemhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. In de cursus Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. De cursus Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'. (Bron: www.mindfulrun.nl)

Leer meer over Mindful Run en blijf op de hoogte van de activiteiten via mijn Facebook-pagina Running Natuurlijk.


Hoe kan je dat leren?

P1010075-600.jpgIn de 5-weekse groepscursus leer je alle technieken en de fijne kneepjes om ook ontspannen te kunnen hardlopen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid de cursus op individuele basis te doen. Ook dan duurt de cursus 5 weken.
 

Meer info over deze cursus

 

Heb je de Mindful Run al helemaal onder de knie en wil je meer? Dan is er ook de vervolgcursus Mindful Run. Zo zet je weer een stap verder!

 

Meer info over de vervolgcursus

 

En mocht je de Mindful Run eens willen uitproberen dan kun je kiezen voor een eenmalige loop van één, anderhalf of zelfs twee uur.
 

Meer info over deze loop

 

Vind je het heerlijk om onverhard en in de duinen te lopen, maar vind je het vaak te zwaar? Dan biedt de Mindful trailRun clinic van 2,5 uur je vast uitkomst.
 

Meer info over deze clinic

 

Neem jij een loopje met mij? Vul dan onderstaand formulier in.